Verzeker jouw toekomst...
vandaag.

... NU.

klik hier
voor een verzekering van uw toekomst

Brand en woning verzekeren

Een brandverzekering is een verzekering die een object verzekert tegen bepaalde directe en indirecte schade ten gevolge van brand.

Wat is een woningverzekering? Een woningverzekering dekt de schade aan uw woning en inboedel door brand, storm, overstromingen, glasbreuk enz. Vaak worden de brand- en woningverzekering door elkaar gebruikt. Nochtans is de term woningverzekering beter verwoord. Je bent verzekerd voor meer dan alleen brandschade.

ook als kotstudent ben je verplicht een brandverzekering te nemen en deze moet volgende punten minstens dekken :

  • • huurdersaansprakelijkheid (= schade aan de eigendom van de verhuurder)
  • • verhaal van derden (= schade aan anderen vb. kotgenoten en/of buren)
  • • persoonlijke inboedel (= schade aan de persoonlijke bezittingen van de student).dus voor zorgen dat je goed verzekerd bent
Kijk ook eens op een studio te huur leuven of kot huren met inboedel of gemeubeld voor de voorwaarden bij brand.

Is zo’n verzekering wettelijk verplicht? Neen. Vaak wordt het opgelegd door de verhuurder als u een woning huurt of door de bank als u een lening aangaat. De meeste inwoners in België hebben een woningverzekering afgesloten.
Neem nu bijvoorbeeld glasbreuk, een barst in een raam of een glas in een deur. Er kunnen verschillende reden zijn hoe de barst daar is gekomen. Maar meestal zal deze vergoed worden door uw brand of woningverzekering als er geen derde partij betrokken is. Dikwijls is het ook zo dat wanneer u de ramen of deuren laat vervangen of herstellen door een erkend instalateur. Ook de provisie of franchise wegvalt, maar dit staat in uw brand of woningverzekering vermeld. Het is dus aanteraden om dit te bekijken hoe de franchise geregeld is. Het te regelen of te vorderen bedrag gebeurd dikwijls na een offerte welke u heeft doorgestuurd naar de verzekeringsverstrekker. Wenst u een offerte te laten opmaken door een ramen en deuren specialist ? Kijk dan hier voor meer info : ramen en deuren online offerte.

Wanneer u goed verzekerd bent voor de toekomst geniet u meer van het heden

Bereken je noden en bekijk jouw opties nu

Woning verzekeringen

Brand en diefstal verzekeringen of u nu eigenaar bent of huurder ook in dat geval bent u best verzekerd tegen brand en ander onheil van derde

bereken

Autoverzekering

Bereken vandaag nog je autoverzekering!

bereken

Onze verzekeringsdiensten zijn zeer gewardeerd door onze klanten

Wij hebben de kennis en ervaring voor alle verzekeringen die u nodig heeft

contacteer ons:
+32 483 660 510

Meer weten over adverteren met verzekeringen ?

email en meer

Verzekering
voor particulieren

Wij verzekeren iedereen en alle particulieren

Verzekeringen
voor KMO's

Bedrijfsverzekering

Overleidensverzekeringen

Misschien heeft u een bepaalde wens voor uw begrafenis en wenst u uw nabestaande daar financieel niet mee te belasten of is er een andere reden, wij begrijpen en verzekeren uw plan.

vergelijk
en bereken

24/24
center

online app

vergelijk verzekeringen in minuten

en bespaar niet op service

start uw aanvraag